Black Debbath + support: Klepp

13/04/2013 kl 21:00 @ Pir6

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

Ny plate og turne Black Debbath er tilbake etter sin femårige ’sabbat’; sine fem år i mentalt eksil. De trodde at de hadde gjort seg selv overflødige etter fem banebrytende plater med krass, samfunnsrefsende og politisk tungrock. At det ikke var behov for dem mer. At beslutningstakerne hadde tatt til fornuft, at all urett og dårskap var utradert. Black Debbath så frem til en ubekymret pensjonist-tilværelse på rockens eldresenter (Last Train), der dop og damer var det eneste de trengte å tenke på. Men hva skjedde? Hva gikk galt? Jo, den åndelige og intellektuelle forvitringen har fått nå uante høyder i deres fravær. Norge er mer kørka og uopplyst enn noen sinne. Mens Debbath har oppholdt seg på Sinai’s fjell, har det norske folk startet å tilbe gullkalven, dårskapen, og mesker seg med tomme kultur-kalorier som ”Hver gang vi møtes”, ”Idol” m.m. Det moralske forfall er et faktum. Den norske stat og derigjennom det norske folk trenger mer enn noen sinne ei vaktbikkje, et kontrollorgan, en bøddel. Voila:
Black Debbath Nå er de tilbake for å sette dagsorden nok en gang med 10 kraftfulle rockelåter som hver og en vil være med å definere både den politiske og kulturelle dagsorden for 2013 (og en sytten år frem i tid). Bandet har allerede skapt furore med den heftige ”Nei til runkesti på Ekeberg” som tar et bitende oppgjør med de grandiose og stormannsgale planene til Christian Ringnes oppe i Ekeberg-åsen. Deres engasjement for denne saken har sikret Black Debbath en plass på den prestisjefulle Øyafestivalen 2013. Pga. faren for oversvømmelse fra denne runkestien er nemlig Øya nødt til å finne seg en ny lokalitet fra neste år.


Men det er også flust med andre brennaktuelle problemstillinger på plata: I ”Åpent brev til jusprofessor Jon Bing i forbindelse med vedtak om opprettelse av et datalagringsdirektiv” tar de et bitende oppgjør med Bings unnfallenhet i forbindelse med innføringen av nevnte direktiv. ”Gjør norsk utenrikstjeneste nok for eventyrere og kriminelle nordmenn i utlandet?” stiller spørsmålstegn ved prioriteringene innen norsk utenrikstjeneste. ”Sytende ballade om at folk syter for mye og lager for mye ballade” setter fokus på norsk sutrementalitet. Og for dem som bare ikke kan få nok av Black Debbath, har de laget sin egen bakomfilm-serie fra prosessen rundt selve plateinnspillingen, og de 3 episodene slippes på www.musikknyheter.no med premiere 12.12.12.

Les intervju om kommende konsert og litt mer på heavymetal.no

KommentarerKjøp billetter her:

https://trashpop.ticketabc.com/events/black-debbath/