Yast (SE) (indiepop) + Hjerteslag (garagepop)

29/08/2013 kl 22:00 @ Pir6

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

Da vi tok turen til Spot-festivalen i Danmark før sommeren, var det i hovedsak for å se danske og norske band og for å drikke dansk øl med norsk musikkbransje. Men den absolutt fineste følelsen satt vi igjen med etter å ha sett det svenske bandet Yast .

Mamlø-baserte Yast slapp i fjor 3 solide singler «Believes», “Strangelife” og “Stupid”,  og fulgte i år opp med debut-albumet med det orginale navnet «Yast».  For å gjøre det komplett slapp bandet Yast singelen Yast fra platen Yast 28. mai i år. Platen er proppfull av drømmende poplåter sunget i falsett og er enda en stadfestning av hvor enkelt det kan være å gjøre god småpsykadelisk pop. Bandet har tydeligvis lært håndverket ved å studere ubestritte mestre som Dinosaur Jr., My Bloody Valentine, Ariel Pink, Tame Impala (som de har varmet opp for i Sverige) og hele den svenske alternative pop-tradisjonen.

Yast har som fortjent blitt hyllet både i skandinavisk og engelskspråkelig presse. Stavanger Aftenblad skriver:

«Yast er lyden av en varm sommerdag for lenge siden, da verden var full av håp og fremtiden så lys ut. Det gjør den for Yast også. Det er all grunn til å anta de fem herrene blir neste blågule eksportvare.»

Mer skryt kan du finne på bandets hjemmeside.

Og vil du rett og slett lytte til albumet kan du gjøre det på Spotify eller WiMP.

HJERTESLAG (indiepop) fra Bergen består av medlemmer fra Blood Command, Professor Pez, Anja Elena Viken og Vestindien og er tydelig inspirert av Ebba Grön, Broder Daniel, Gun Club, og Big Star. (Her var det mange bra referanser!). Bandet har sålangt bare rukket å legge ut to demo-låter på Urørt, og vi digger det. Indiepop på bergensk er alltid en vinner!

 

KommentarerKjøp billetter her: