Eye Emma Jedi (indierock) + Gandu Cirkus

24/10/2013 kl 22:00 @ Pir6

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

Eye Emma Jedi er det eneste norske bandet som har fått sine fem første singler spillelistet på NRK P3, og i 2014 er de endelig klare med debutalbumet. Før den tid slipper de en EP den 4. oktober, med påfølgende Norgesturné. Lydverkets anmelder på Øya skrøt frem Eye Emma Jedi som ”det desidert største og mest lovende bandet av sitt slag her i landet”  og 24. oktober kan du se dem på vår scene på Pir6.

De ble booket til Øyafestivalen før de rakk å spille en eneste konsert, og i løpet av sitt første leveår klarte de i tillegg til over 50 konserter i inn- og utland å tapetsere NRK P3 i 50 av årets 52 uker med låtene ”Lights”, ”Crucified” og ”Brother” (samt på diverse utenlandske stasjoner som Amazing Radio og Kerrang! Radio).

Etter mer suksess med låta «SIN» i fjor valgte de i november 2012 å stikke av til landsbyen Monda i Andalucia. Guttene fraktet ned utstyret sitt med en lastebil og isolerte seg i 100 dager for å skrive, produsere og spille inn albumet selv. Kreativ ensomhet under spansk vintersol resulterte i et mesterstykke av et album. Skal vi tro rapportene, er det en av norsk rocks sterkeste debuter noensinne. Vi har allerede hørt førstesingelen «Places», som kort tid etter slipp havnet i tung rotasjon på over 50 radiostasjoner i Norge, Tyskland, England og USA.

I mai kom bandet tilbake fra en 18-dagers tysklandsturné, etterfulgt av to konserter som høstet strålende kritikker hos den prestisjefulle bransjefestivalen The Great Escape i Brighton. Uka etterpå ble bandet signert på verdensbasis av The Agency Group, et av verdens største bookingbyrå.

Facebook

 

Support for Eye Emma Jedi blir Gandu Cirkus.

Gandu har vært kontroversiell film i India både på grunn av språkbruken og sexscenene, og derfor ikke blitt vist i opphavslandet før i år. Likevel har den vært å se på en rekke filmfestivaler verden over.
I filmen følger vi den fattige gutten Gandu (indisk for ass hole) som drives ut i et liv preget av dop, sex og mørke krefter. Alt han egentlig vil er å rope ut sin frustrasjon ved hjelp av rap.
Gandu er en svart-hvit film, regissert av Q (Qaushiq Mukherjee) som selv omtaler den som en rap-musikal. Q har selv skrevet all rappen og samarbeidet med det alternative, indiske rockebandet Five Little Indians om musikken. Nå har også regissør Q og Neel fra Five Little Indians gått sammen om å starte gruppen Gandu Circus der de fremfører trash-metalrap fra filmen. Nylig fikk de med seg Jivraj Singh for å lage et enda mer groovy sound og sammen lager gruppen nå en multimedieforestilling med digital og visuell kunst på et lerret bak scenen som vekker internasjonal oppmerksomhet.

KommentarerKjøp billetter her: