Bendik (dream pop) + Kaja Gunnufsen (folkpop) + Kelvin

28/03/2014 kl 21:00 @ Pir6

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

I mars legger Bendik og Kaja Gunnufsen sammen ut på turné med ny singel (Bendik – Slippe, ute 7. Februar på Splendour) og nytt debutalbum (Kaja Gunnufsen – Faen Kaja, ute 7. mars på Brilliance Records) i bagasjen. Turen går innom de fleste store norske byene, Kristiansand er intet unntak.

Bendik er et møte mellom pop og ambiens, varm melankoli og iskald støy. En hemmelig verden under et tre, oppå et fjell eller inni ditt hode, hvor snurrige maskiner og forrykende natur går hånd i hånd. Bandet består av medlemmene Silje Halstensen på vokal, gitar, synth, Andreas Stensland Løwe på synth/lydstativ/atmosfæremaskin, Bendik Kjeldsberg på trommer og Simon Dolmen Bergseth på gitar, synth/lydstativ/atmosfæremaskin.

Her kan du høre på låta «Jeg tror det blir bra igjen»: https://play.spotify.com/album/155NvTogjRiUEVtg5HMMC0

24 år gamle Kaja Gunnufsen er en kontroversiell låtskriver med sine ufiltrerte, ironiske og tidvis triste tekster skrevet på norsk. Kaja gir folkpop-sjangeren et nytt og spennende ansikt der hun leker seg fritt med musikalske harmonier og lyriske gullkorn.

Hun vokste opp med Neil Young som forbilde, og har hentet mye inspirasjon fra hans enkle og fengende melodier. Hennes personlige tilstedeværelse på scenen har gjort henne til en populær liveartist og gjennom sommeren 2013 spilte hun både på Slottsfjell og Øyafestivalen.

Kaja Gunnufsen stod også på vår scene på Pir6 tidlig høsten 2013, og med debutalbumet ”Faen Kaja” på vei gleder vi oss veldig til å se henne igjen 28. mars.

Å få vise frem musikken live har alltid vært sentralt for Bendik; ”konserter er det stedet der jeg møter de som har hørt og ikke hørt musikken min i det virkelige liv. Det har blitt utrolig viktig for meg å spille konserter og vise frem det vi har, for energien vår er altfor vanskelig å vise på innspillinger. Vi har vært heldige som har fått være support for flere større band, men jeg tror Seigmen står ganske så høyt opp på listen. Sentrum Scene som et fortsatt ganske nytt band foran utsolgt publikum. Det var helt sykt!”

Kaja Gunnufsen ser frem til turneen. “Jeg tror min og Bendiks musikk passer godt sammen og at vi kan tilføye hverandre noe positivt. Jeg gleder meg til å bli inspirert av Bendiks intensitet på scenen.” Turneen følger slippet av Kajas debutalbum. ”Jeg ser frem til å spille for et nytt publikum rundt i landet, selv om jeg gruer meg til å spille synth for første gang.”
Jeg tror det blir bra igjen.

 

Kelvin er et fem-mannsband med base på sørlandet. Det siste året har gruppa jobbet med å komponere låter og å finne sin egen sound, og spiller synthbasert pop-rock man kan bevege seg til.

KommentarerKjøp billetter her: