Intervju med Sassybeat før kveldens konsert!

13/03/2014

Forside  /  Alle innlegg  /  Nyhet  /  Denne siden

Vi tok en prat med Sassybeat før kveldens konsert på Pir6. Den begynner klokken 22.00 folkens, så det er bare til å løpe ned og kjøpe!

Sassybeat

Sassybeat

Når og hvor møtte dere hverandre? Og hvordan var førsteinntrykket? 
Vi møttes første gang i førsteklasse på Jansløkka barneskole, men ble ikke ordentlige venner før fire år senere, da vi begynte å spille sammen. Vi var så små, så vi husker ikke førsteinntrykket!

Når dere skriver musikk sammen, hvordan pleier det å foregå?
Anna skriver tekst og melodi, så lager vi arrangementene sammen. Anna starter komponeringen enten ved hjelp av kassegitar eller i Apple Logic, og så legger vi på flere instrumenter i Logic.

Hva er den feteste konserten dere har gjort, og hva var det som gjorde den så spesiell?
Gamla på by:Larm i 2011 var fantastisk gøy! Det var visstnok lang kø utenfor dørene, og det ble sagt at så godt som hele bransjen var og så på oss. Vi gikk nærmest rett fra å spille 2 låter på UKM til en hel konsert på by:Larm, og Gamla og Sentrum Scene dengang var de første store konsertene våre.

Konserten i Trondheim i år var også veldig spesiell, der publikum overrasket oss stort ved å synge med.

Hva er deres beste konsertminne, som tilskuer?
Anna: Roger Waters med The Wall i Telenor Arena gjorde enormt inntrykk på meg. Ellers var det veldig stort å se Bob Dylan første gang.
Ingrid: Jeg har lenge drevet med folkemusikk og jeg har mange fine konsertminner fra dette miljøet. Spesielt godt husker jeg en konsert med folkemusikkgruppa Majorstuen som ble holdt her i Asker. Utrolig dyktige musikere med masse energi og utstråling. Jeg husker jeg ble veldig inspirert, og i ettertid har jeg vært så heldig å få flere av dem som lærere.

Og hvem er duden i bar overkropp som løper rundt i skogen med dere på «Turn Around»-videoen?
Haha! Kári Guttormsson, heter han. Tøff fyr! Vi spilte inn videoen i oktober. Vannet var iskaldt og Kári måtte stupe flere ganger for å få filmet det fra flere vinkler.

Favoritt-festival? Og hvorfor?
Slottsfjell! Det var fett å spille der i 2011. Har vært der hvert år siden. I år kommer blant annet Haim, Highasakite, Monica Heldal og Chvrches! Vi gleder oss.

Hvilke andre norske/utenlandske band/artister blir dere inspirert av?
For tiden går det mye i Haim og James Blake. Vi er glade i mye norsk musikk! Atlanter, Thomas Dybdahl, Young Dreams, Marit Larsen og Maria Mena, for eksempel.

Hva pleier dere å gjøre rett før/etter konsert?
Sjokosjokolala (klappelek).

Hva er deres inntrykk av Kristiansand som by?
Anna: Jeg har ikke vært i Kristiansand siden jeg besøkte Kardemomme by som kid. Stedet er veldig pent!
Ingrid: Jeg har også vært i Kardemomme by, men jeg var så liten at jeg ikke husker noe av det. Derfor gleder jeg meg veldig til å se byen igjen!

Kommentarer