Sassybeat (pop)

13/03/2014 kl 21:00 @ Pir6

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden
Sassybeat

Sassybeat

Hvorfor skal du tro på hypen Sassybeat?

Da Sassybeat ble utnevnt til “Norges nye pophåp” før by:Larm i 2011, hadde duoen Anna Pettersdatter Melkild og Ingrid Rennemo, den gang 15 og 16 år, allerede levd med hypen en god stund. Egentlig helt siden de var 9 og 10 år og i hjemmesydde skjørt fremførte Di derre-låta “Slå meg på” på skolen. Siden vokste hypen i takt med størrelsen på bandet og repertoaret av egne låter. På nyåret 2011 hadde den Knut Schreiner-produserte singelen «The Mouse and the Bear» blitt sluppet til gode anmeldelser fra alle de store avisene. Og hypen ble selvfølgelig ikke mindre da VG samme år plukket ut Sassybeat som bandet/artisten de hadde mest tro på, og Dagbladet kåret låta til én av de 25 beste norske låtene i 2011. De store plateselskapene og managementene, også internasjonale, trodde på hypen og begynte å banke på døra, noen av dem helt bokstavelig. Valget falt til slutt på Universal Music og Harald Wiik (a-ha).
Det er snart tre år siden. Tre år er lang tid for en hype. Er det fortsatt grunn til å tro på hypen? Hypen akkurat nå er duoens ferske albumet Snakes and Ladders som har høstet mengder av gode anmeldelser. Både Aftenposten og Desibel musikkmagasin gav albumet terningkast 6. Anna var 13 år da hun skrev hun The Mouse and the Bear, låta ble spilt inn hjemme i kjelleren og musikkvideoen ble spilt inn i stua med en greenscreen kjøpt på internett. Og jentene ble hypet av naboer, klassekamerater og foreldrenes musikkintresserte venner. Nå er Sassybeat en del år, konserter og studiotimer eldre, og deres nye album bli hypet av presse, sosiale medier og internasjonale plateselskaper. Det er rett og slett på tide å si det som til slutt må sies om alle hyper:

– Jo Nesbø og TrashPop

KommentarerKjøp billetter her: