10-årsfestival

11/04/2014 kl 19:00 @ Pir6

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

Plakat, 10-årsfestival

Lineup: Ice Cream Cathedral (DK), Casa Murilo, Less Win (DK), Zero Absolu (FR), Palmface, Filip Ring og DJ Stockhaus

TrashPop feirer 10 år, og ønsker derfor å invitere alle gamle og nye publikummere til å være med å feire vår historie og begynnelsen på det vi håper er ti nye fantastiske år.

Dette blir en kveld spekket med kvalitetsmusikken TrashPop er så kjent for. Programmet vil være variert – nytt, gammelt, interessant, eksperimentell, spennende og henrivende er stikkord. Så bli med på en kveld hvor du kan møte gamle og nye venner som brenner like mye for musikk som jubilanten, og nyt de gode konsertopplevelsene vi har å by på.

Konsertserien TrashPop ble startet i januar 2004 med den hensikt å gi Kristiansands publikum en mulighet til å oppleve noe av den rike floraen av band som ferdes på norske veier både i og utenfor byens omegn. Kristiansand slet på denne tiden med et dårlig rykte som konsert-by på grunn av lite publikumsoppmøte, labert markedsføringsarbeid og uprofesjonelle arrangører.

Siden den gang har mye skjedd.

TrashPop ble i 2008 kåret til «Årets Konsertarrangør» av Norsk Rockforbunds landsmøte – en samling bestående av representanter fra store og små livescener og festivaler fra hele Norge. TrashPop har siden starten arrangert over 500 konserter og mindre festivaler i Kristiansand, og står frem som den viktigste enkeltaktøren i de positive endringene som har skjedd her på Sørlandet.

TrashPop sikrer et variert, stabilt og alternativt konserttilbud i Kristiansand året rundt, og sørger for at byens befolkning kan oppleve alt fra lokale band til kjente artister.

Programmet kommer fortløpende, så sett av datoen 11. april for denne store begivenheten!

Følg 10-årsfestivalens Facebook-arrangement for å få den nyeste informasjonen. Del det gjerne med vennenne dine!

PROGRAM:
ICE CREAM CATHEDRAL (DK);
Space pop-bandet Ice Cream Cathedral kan minne mye om band som Enigma og Slowdive. Mars 2013 slapp de sitt debutalbum «The Drowsy Kingdom», og et par måneder etterpå sto de på scenen i Roskilde og fortryllet publikum med sin elektrisk ladede musikk. Den fokuserte og homogene lyden som la grunnlag for albumet, identifisertes på en hyttetur i söta bror en sommerdag i 2012. Bråkete effekter, gnistrende akkorder og fremtredende vokaluttrykk kolliderer sammen i bandets delikate og feminine space pop-univers. Allerede på sin første plate har bandet klart å finne sin egen nisje og trekker sine egne selvstendige linjer, som flystriper på en skyfri himmel. Fransk 60-tallspop, 90-talls shoegaze og new age møter altså hverandre i en perfekt miks som bare må oppleves live. For eksempel på TrashPop, 11. april 2014. Lytt: http://icecreamcathedral.bandcamp.com/

CASA MURILO:
Superfengende og allsangvennlige Casa Murilo er klar for 10-årsjubileet vårt! Det er ikke lett å skille seg ut i jungelen av norske indieband for tiden, men denne gjengen har åpenbart knekt koden. Gjengen har blitt lagt godt merke til her til lands med hyppig radiospilling på P3 og kritikerroste konserter på landets festivaler. Denne våren drar de på akustisk turné, de vil derfor spille på scenen nede i et intimformat. Det blir både gamle slagere og nye låter fra det kommende albumet.

LESS WIN (DK)
Less Win beskrives som en skitten blanding av post-punk, noise, psykedelisk pop og garage. Den danske trioen er et enormt energisk liveband med både attitude og musikalske kvaliteter på scenen. De kom sammen i 2010, og har siden spilt en rekke shows i Danmark, pluss en liten tur til Iceland Airwaves i 2011. De gjør nå sitt første show i Norge noen sinne! Hør deres kule lo-fi-musikk på Soundcloud: https://soundcloud.com/lesswinmusic

ZERO ABSOLU (FR)
Som en kryssning mellom post-noise, metal, shoegaze, math rock and elektronisk musikk er Zero Absolu (Lyon, Frankrike) et moderne ‘one man band’, basert på loops forenet med diverse musikkinstrumenter.

Med over 280 konserter fordelt på Østerrike, Belgia, Canada, Tsjekkia, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Holland, Ungarn, Island, Latvia, Litauen, Marocco, Norge, Polen, Slovakia, Spania, Sverige og Sveits har bandet blant annet delt scene med:
Death in Vegas (Uk), Chelsea wolfe (Us) Maserati (Us), Will haven (US), Rosetta (US), Alpinist (D), Tides from nebula (Pl), Acid mothers temple (Jap) Kruger (Ch), The shaking sensations (Dk), MOPA (F), Saxon shore (US), Late night Venture (Dk), Sky architects (Dk), Lost in Kiev (F), T h o t (Be), Heartbeat Parade (Lx), City of ships (US), Beware of safety (US), Chalk talk (Us), The Ills (Sk), Klone (F), Government Flu (Pl), Eryn non dae. (F), Bye horus (F), Michel Cloup (F)…

Bandet kom høsten 2013 ut med plata »Küsse aus Berlin» som kan skaffes digitalt og i fysisk format her: http://zeroabsolu.bandcamp.com/album/k-sse-aus-berlin

PALMFACE:
Palmface fra Karmøy har siden 2011 vokst mye som band, og er nå et av landets mest lovende utøvere innen skranglete, melodisk og rytmisk gitarpop med elementer fra rock. Singelen «Keep The Good Days» ble gitt ut gjennom Made In Haugesund sent i 2013 og siden den gang har de blitt listet på Radio 102, Radio Nova i tillegg til at både singelen og b-siden «Frontwards», en Pavement-cover har fått spilletid på NRK P13. Vi så dem på New Kicks Booking og NY MUSIKK HVER DAG sitt showcase på Vanguard under by:Larm, og ble umiddelbart forelsket i deres skranglende musikk.

FILIP RING:
Filip Ring startet TrashPop i 2004 sammen med Louis Holbrook med ett mål for øyet: å få band de likte til Kristiansand. 10 år senere er det fortsatt samme filosofien som gjelder, Filip og Louis har gitt fra seg tronene, men nye folk er kommet til. I den anledning bringer vi TrashPop tilbake til røttene og presenterer Filip Ring på selveste 10-årsfesten.

Filip Ring Thenderup har gitt ut to håndfulle plater siden 1998 – turnert Norge og utlandet, surret rundt i Silver Apples kyllinghus i Alabama med Simeons hjemmelagde synther, med det omstreifende Cirkus Gilmour, dyrket urter i Hægebostad og arbeider ellers i psykratien. Albumet «en bønn fra dødskyggens dal» er den første platen som Filip har laget med norske tekster. Dagbladet har omtalt musikken som «Noe i nærheten av fullkommen psykedelisk folk-rock..» og kastet terningkast 5.

DJ STOCKHAUS
Kristian Stockhaus er DJ, produsent og musiker og kjent for både hans solo-prosjekt Stockhaus, samt Ungdomskulen.
Som DJ har han to populære klubbkonsept i Bergen og har spilt sammen med bla DJ Annie og Røyksopp.
DJ Stockhaus spiller musikk som snakker til dansefoten, men har alltid et ønske om å overskride genrer, spre glede og spille fantastisk og uhørt musikk med pop-nerve. I tillegg så spiller han egne remixer, uutgitte sanger fra egen katalog og andre overraskelser. Altså den perfekte avslutning på kvelden!

Noe av dette kan du høre på www.soundcloud.com/stockhaus

Velkommen! De første billettene som ligger på forhåndssalget er mye billigere enn de vil være i døra, så løp og kjøp!

KommentarerKjøp billetter her: