Emilie Nicolas (elektronisk pop)

25/10/2014 kl 21:00 @ Tollboden

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

For en kveld dette kommer til å bli på TrashPop og Tollboden! Vi begynner klokken 21.00 denne lørdagen. Bio følger under:

Emilie

 

Ut av intet dukket Emilie Nicolas opp i 2013. Nå er hun utropt til en av Skandinavias store, nye stjerner før hun har gitt ut sitt første album.

Det hele startet da 26-åringen fra Bærum la uten håndfull egneproduserte låter på nettet. Så godt som ingen informasjon og kun ett bilde å oppspore av artisten ble det ukjente talentet fort en ‘snakkis’ innen musikkmiljøet. Langt flere har siden lagt sin elsk på Emilie Nicolas sine vakre, melankolske låter. Med sin krystallklare stemme balanserer hun mellom det skjøre og det kraftfulle, med en unik evne til å formidle tekster som føles oppsiktsvekkende ærlige. Hun har funnet sin nisje i landskapet av elektronisk popmusikk, og det musikalske uttrykket har høstet store ord fra inn- og utland.

Det var coverversjonen av Dumdum Boys «Pstereo» som først brakte Nicolas ut til den kommersielle radioverden. Låta, som var et bestillingsverk på oppdrag av Pstereofestivalen i Trondheim, ble A-listet på NRK P3 og førte til nominasjon i kategorien årets nykommer under prisutdelingen P3 Gull – hvor hun også framførte låta under livesending av showet på NRK. For mange ble Pstereo det første møtet med Emilie Nicolas, men selv anser hun låta Grown Up som sin første egne singel.
– Det er vanskelig å få et personlig forhold til en coverlåt. Mine egne låter oppstår av en grunn…de kommer fra hjertet. Uansett hvor mye du endrer en coverlåt, vil det alltid være en cover.

Grown Up er en vakker, følelsesladd låt skrevet som en hyllest til Nicolas far. Den såre låta viser et multitalent hva både tekster, melodi og produksjon angår, og er et bedre tegn enn noe på at dette eren artist vi bør regne med fremover skrev NRK P3s musikkjournalist om singelslippet som umiddelbart ble å finne på deres spillelister. Den ble også utgitt med en stemningsfull, personlig musikkvideo sam- mensatt av filmklipp fra Nicolas egen barndom.
– Når jeg skriver sanger går det vanligvis veldig fort. Jeg kan ikke bruke måneder på å perfeksjonere tekstene og språket – da blir det ikke ærlig nok.

De oppmøtte fikk bekreftet hypen da hun fremførte sitt mye omtalte låtmateriale for første gang under Pstereofestivalen i Trondheim høsten 2013. Hun var kanskje nykommer, men den klassisk skolerte sangeren var ingen nybegynner.
Opptredenen etterlot ingen tvil om talentet og potensialet som bor i Emilie Nicolas, og i februar i år spilte hun for et fullsatt Rockefeller under by:Larm – til stor begeistring fra et samlet presse- korps.

De fleste har skjønt at det bor store artistiske og stemmemessige kvaliteter i det ferske stjerne- skuddet Emilie Nicolas. Men at hun kan fjetre et fullsatt Rockfeller med bare stemmen alene er en ny erfaring.
– Dagbladet
Emilie Nicolas er helt surroundanlegg alene.
– VG
En egen liga. Du har by:Larm artistene – og så har du Emilie Nicolas.
– NRK P3

Hennes etterlengtede debutalbum kommer ut 29.09.

ID: 20. Mellom 16 og 19? Da krever vi verge med gyldig billett. Vergen må være minimum 23 år, og verken vergen eller deg selv får nyte alkohol før eller under konserten. Vergeskjema signeres i døren.

KommentarerKjøp billetter her: