AVLYST: Me and the Julios + Teeny Grownups (indie)

17/10/2014 kl 22:00 @ Tollboden Burger Bordello

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMe and the Julios er et ungt indieband, som møttes på musikklinja ved Manglerud vgs. Med en særegen indie-sound og norske tekster, har Me and the Julios gjort seg til et merkbart band i det unge musikkmiljøet i Oslo det siste året.

Med et godt knippe catchy og følelsesladde indielåter, skaper bandet, med Sigurd Elgenes i front, en musikalsk opplevelse man ikke hører hver dag. Musikken er energisk og catchy, noe bandet presterer å fremheve under live opptredener. Me and the Julios har en sjelden energi, innlevelse og entusiasme under konserter, som lett smitter over på publikum.

I januar 2014 stakk de av med seieren under finalen i 4Sound Demotape låtkonkurranse, hvor de spilte på Parkteateret. Premien var stor nok til at bandet endelig kom seg i studio for å spille inn sin første EP. Den ser dagens lys 9.oktober, med releasekonsert på Schous Plass! Den første singelen «Synd for deg» ble nylig anbefalt og spilt på NRK P3/Urørt. Singelen ble blant annet lagt til i spillelistene til smug.no og HISSIG skrev en herlig omtale av låta. «Dette er bandet som har potensiale til å bli morgendagens folkefavoritt.» – HISSIG (http://www.hissig.no/me-and-the-julios-med-singelslipp/)

Me and the Julios har varmet opp for Kaja Gunnufsen og Bendik to ganger i forbindelse med Local Heroes, og har representert unge musikere for Oslo Kommune på utallige kommunale arrangementer og i rådhuset opptil flere ganger. På 17.mai i år spilte de på den offisielle 17.mai-konserten, og hadde hele Oslo Symfoniorkester med seg. Ellers har Me and the Julios spilt på mange lokale arrangementer i Oslo som blant annet: Klubbrock XXL, Kampen om Sætra, Naustet & Lanternen, Musikkplakaten, Manglerudfestivalen, Kattarock, Rock Høyenhall +++.

SAMSUNG CSC

Teeny Grownups fra Stavanger startet i 2001 som et skranglete lofi-indiepop-prosjekt. De har holdt på i det små med bl.a. undergrunnsutgivelse i USA og en håndfull spillejobber i Stavanger, Bergen, Oslo, på Jæren og i Ryfylke.  Med tiden har de vokst seg til å bli et velfungerende indierockband. Mange gjenkjenner deres inspirasjon fra 90-talls band som Pavement og Guided by Voices, men de henter også inspirasjon fra 60-tallets gitarpop, 70-tallets punkrock og 80-tallets skranglete indiepop.

Teeny Grownups har gitt ut to album og tre EPer på egen label. Deres første album «We are the Teeny Grownups» ble omtalt som «lyden av evig sommer» av Stavanger Aftenblad.

I fire år har de nå holdt på med selvgjorte innspillinger i en nedlagt fiskefrysefabrikk. Det har til nå resultert i tre EPer,  og en til er under planlegging.

På deres aller første konsert i Kristiansand vil de spille omtrent akustisk, men det blir ikke noen rolig visestund av den grunn. Bandet tar med seg kassegitarer, melodica, perkusjon og skrammel og lover en hitparade med det aller beste fra hele deres katalog, flerstemt sunget for full hals og med hjertet utenpå. Det blir en fest!

ID: 20

KommentarerKjøp billetter her:

Avlyst.