Shining (jazzmetall) + Deathcrush (støyrock) + Rendezvous Point (progmetall)

09/10/2014 kl 21:00 @ Tollboden

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

Shining

Shining fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med albumet ”Blackjazz” i 2010. Allerede før plata var offisielt sluppet kom det lovord fra ledende magasiner og blogger i alle musikalske leire. Allmusic.com skrev ”This is one of the most assaultive, addictive albums around” og ga plata intet ringere enn 5 av 5 stjerner (noe som senere viste seg å være ulovlig å gi til plater før de var blitt 5 år gamle!). The New York Times skrev at Shining var “a study in coordinated whiplash”. Fra den yngre amerikanske garden kom Alternative Press med sitatet “Blackjazz is fierce and unrelenting, a slavering beast of an album”, mens jazzverden og Allaboutjazz.com kontret med “Blackjazz is nothing short of a progressive metal masterpiece”. Med yatzee i seksere fra norske avisere, ble Blackjazz en døråpner for jazzmetallbandet fra Oslo, og en milepæl i deres historie.

Albumet ”One One One” kom ut i april 2013, og satt startskuddet for et triumfår med enorme anmeldelser, singel listet på P3, Statoil-stipend, og omfattende turnéring i hele verden. De rosende anmeldelsene fortsatte fra alle kanter av musikkverden. Terrorizer skrev ”One One One has raised all bars”, og med kommentaren ”a work of brilliance by an exciting band at the top of its game” satt Popmatters standarden for de internasjonale anmeldelsene for Shining nyeste album. Plata gikk heller ikke upåaktet hen i hjemlandet, med både 5-ere og 6-ere fra alle de store norske avisene.

Shining har vært på headlinerturné i september 2013 og nylig en supportturné med Dillinger Escape Plan i USA.

Shining

Deathcrush, som tidligere har spilt på TrashPop både på Charlies og Six Pence, kommer samme kveld, og i tillegg jobber vi med å finne lokal support som vil bli annonsert fortløpende!

Deathcrush

Lydene som kommer ut av ampene til Deathcrush refererer tydelig til nittitallets amerikanske noiserock-scene med et herlig arty tilsnitt. Folk har spilt feite gitarriff med fuzz før, men Deathcrush tar den rytmiske støyrocken til nye høyder når de slipper seg løs i et hav av alskens populærkulturelle referanser og ungdommelig overmot. Ta på deg sonic youth-skjorta, innta kul hipsterstil i mørket bakerst i lokalet og la Deathcrush spyle bort all tvil om at du alltid kommer til å være en musikknerd som digger feite gitarer og subtil pop-kulturell onani.

”Med gitarer som ligger like mye på gølvet som de henger rundt halsen har Deathcrush det siste året gjort seg markert i hovedstaden med sitt noise rock-angrep på no-wave. ‘Skitten nowave for skitne tøser og sprengkåte menn’ uttalte Nam fra Fjorden Baby, uten at helt streite, aseksuelle skapninger bør føle seg ekskludert av den grunn.”
(Lars Preus /// Tiger Platebutikk)

 

 

Rendezvous Point

Det progressive metalbandet Rendezvous Point er et av Sørlandets mest spennende og lovende band. Det er få som ikke blir imponert når dette bandet setter i gang med sin lekne tilnærming til musikken. De tar likeså godt tak i hjernen din, bruker den som sprettball i noen hinsides rytmer og etterlater deg helt uforstående for hva som har skjedd. Men over dette tunge og avanserte ligger det fantastiske melodier fremført av en av Norges beste stemmer, Geirmund Hansen. Det hele resulterer i noen episke arrangement som bare må oppleves.

Bandet holder nå på med siste finish av sitt debutalbum, og vi er så heldige å få en sniklytt når de gjester TrashPop i oktober. Så finn frem øreproppene og hold hardt på parykk, sydvest, briller og hårruller. Dette blir høyt, storslått og veldig vanedannende!

ID: 20. Mellom 16 og 19? Da krever vi verge med gyldig billett. Vergen må være minimum 23 år, og verken vergen eller deg selv får nyte alkohol før eller under konserten. Vergeskjema signeres i døren. 

KommentarerKjøp billetter her: