Preveiv: Silja Sol (indiepop) + Vincent (visepop)

05/11/2014 kl 22:00 @ Tollboden Burger Bordello

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

SILJA SOL

Silja Sol sier det hun vil si. Observasjoner utenfra, direkte, muntlig og humørfylt. Debutalbumet er en samling spontane og umiddelbare poplåter, med folk-inspirerte melodier i et kortfattet og pønkete format. En kortstokk av låter om levd liv, om kjærlighet forbi kjønnsdefinisjoner og låter om deg, ikke han/henne. Låten ”Stemning” har fått gamle menn til å gråte, jevnaldrende til å bli kjærester og barn til å le, mens hennes siste singel ”Bærene” får deg til å danse.

Debutalbumet ”På Hjertet” kom ut på plateselskapet Eget Selskap 10. oktober og er produsert av Kato Ådland (Sondre Lerche, Datarock, Katzenjammer).

 

”Silja Sol er den nye bergensklikkens siste stjerne. Hun er helt unik.”

– Bergens Tidende, terningkast 5

“24-åringen fra Nesttun skinner når få og minimalistiske lydvegger kler den tørre vokalen. Nevnte «Stemning» vaker fortsatt helt der oppe og jagende kjærlighetssyke «Monstre» er også en av albumets fremoverlente og sterke øyeblikk.”

– Bergensavisen, terningkast 5

«Noe helt for seg selv»

– Dagsavisen, terningkast 5

” Tidvis er tekstene utrolig solide, ettertenksomme og melankolske. Dette viser seg å være Silja Sols store styrke (…) Gitaren minner om Imperiets Blå Himlen Blues, og det er aldri noe negativt i å bli sammenlignet med Thåström.”

– Gaffa

 

Vincent

Februar2013 startet vokalistene Oda Westli og Simen Lyngroth et musikalsk samarbeid basert på et felles ønske om å formidle norsk tekst på en nærog vakker måte godt plantet i visetradisjonen. Det tok ikke lang tid før vokalistene hadde skapt sitt eget akustiske sound med fokus på kreativitet og harmonisk utvikling av en allerede kjent og kjær sjanger. I dag har duoen tatt navnet ”Vincent”, og har allerede skrevet mange låter som alle har til felles at de tar med lytteren på en tekstlig og musikalsk reise.

 

 

KommentarerKjøp billetter her: