TrashPop: Silja Sol + Andy the Candy (visepop)

06/02/2015 kl 22:00 @ Frk. Larsen

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

SILJA SOL

Silja Sol sier nøyaktig det hun vil si. Observasjoner utenfra, direkte, muntlig og humørfylt. Debutalbumet er en samling spontane og umiddelbare poplåter, med folk-inspirerte melodier i et kortfattet og pønkete format. En kortstokk av låter om levd liv, om kjærlighet forbi kjønnsdefinisjoner og låter om deg, ikke han/henne. Låten Stemning har fått gamle menn til å gråte, jevnaldrende til å bli kjærester og barn til å le, mens hennes siste singel ”Bærene” får deg til å danse.

Silja_Sol_Foto_Mohammad_Ataey

Debutalbumet ”På Hjertet” kom ut på plateselskapet Eget Selskap 10. oktober og er produsert av Kato Ådland (Sondre Lerche, Datarock, Katzenjammer). Albumet høstet utelukkende gode anmeldelser og havnet på topp 10 listene over årets beste album i VG, Dagbladet, Dagens Næringsliv og Bergensavisen. Albumet skaffet også Silja en Spellemann-nominasjon i kategorien Viser.

 

I oktober slapp Silja Sol og Divisjonen samarbeidssingelen Dansar som for tiden er B-listet på NRK P3.

”Silja Sol er den nye bergensklikkens siste stjerne. Hun er helt unik.”

Bergens Tidende, terningkast 5

“24-åringen fra Nesttun skinner når få og minimalistiske lydvegger kler den tørre vokalen. Nevnte «Stemning» vaker fortsatt helt der oppe og jagende kjærlighetssyke «Monstre» er også en av albumets fremoverlente og sterke øyeblikk.”

– Bergensavisen, terningkast 5

Silja Sol Dyngeland har vært ung og lovende i flere år, spesielt i bergenstraktene, men er med sitt første album definitivt klar for nasjonal oppmerksomhet.

– Dagsavisen, terningkast 5

Skrudd sammen så inderlig gøy, rart og skurrende følsomt at man nesten ikke tør å tenke på hvor langt dette kunne gått på et annet språk.

– VG, terningkast 5

Bærene video: https://www.youtube.com/watch?v=TNWly4CEcHY

Tid video: http://www.youtube.com/watch?v=fYV6Ougwkfc

Soundcloud: www.soundcloud.com/siljasol

Spotify: http://open.spotify.com/artist/5WWvJh6iJb84QEcJNUhkOO

Facebook: www.facebook.com/solsilja

 

KommentarerKjøp billetter her: