Sea Change + Therese Aune

21/10/2015 kl 21:00 @ Aladdin Scene

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

De to skjulte skattene av Norsk musikk har fått kjempe masse oppmerksomhet i hele verden. Sea Change har turnért hele Europa på tvers, samtidig som Therese Aune har bygget seg et navn i USA og Japan. Endelig tar begge artistene seg ut på veien i Norge. Sammen! Vi vil spille eget materiale, men er ikke fremmed for at samarbeidet vil føre til ny musikk i framtiden, sier begge artistene i forkant av turnéen.

Screen Shot 2015-09-18 at 17.04.12 1 (1)

Sea Change

Under alter-egoet spiller Ellen A. W. Sunde fra Flekkefjord en type iskald popmusikk som har fått journalister i hele verden til å stoppe opp, lytte og skrive om det. Sea Change er en yngling blant The Guardian, NME og Line of the best fit. I likhet med Therese Aune har hun alltid jobbet med akustiske instrumenter, men lydbildet er elektronisk, gripende, stille, men brutalt. Sunde har ofte nevnt hvor viktig stillhet og kontraster er. Live kan man forvente stor framføring av materialet med fullt band og visuals.

«Det kribler i magen med tanke på den forestående turnéen med Sea Change. Hun arbeider i et tåkete elektronisk landskap fullt av små detaljer som sammen vever sammen mystiske lydtepper som både fenger og beveger meg. I tillegg har hun en vakker og uttrykksfull stemme det er vanskelig ikke å bli berørt av!” – Therese Aune

Therese Aune

“Therese Aune opererer innenfor drømmepopuniverset, og forsøker å skrive musikk det er vanskelig å stille seg likegyldig til”. Der debutplaten hennes, Billowing Shadows, Flickering Light hadde et utelukkende akustisk lydbilde, har hun med sin nye EP, Cocoon valgt å bevege musikken sin i en mer elektronisk retning. De akustiske elementene er stadig tilstede, men pakket inn i svevende synther og klangvokal. Cocoon er innspilt med Marcus Forsgren (Jaga Jazzist) som produsent.

Jeg har vært fascinert av Therese Aune sin musikk i flere år! Hennes drømmende og intrikate lydlandskap som helt uanstrengt kombinerer det akustiske med det elektroniske, ligner ingenting annet. Jeg tror kombinasjonen av våre lydunivers blir en helt spesiell pakke å kunne gi publikum! – Ellen Sunde/Sea Change.

KommentarerKjøp billetter her: