Brontupisto + Koil (rock)

11/12/2015 kl 21:00 @ Aladdin Scene

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

Brontupisto:

Med én fot godt planta i americana, spiller Brontupisto retro rock´n roll som kan gi assosiasjoner til både BigBang og Moving Oos. Trestemte vokalharmonier, vekselbass, hammondorgel og slidegitar – alt toppet med en kraftfull, kvinnelig soul vokal, resulterer i en ny frisk tolkning av sjangeren, med referanser de fleste vil nikke gjenkjennende til.

Etter en rekke spillejobber på sørlandet, østlandet og i trøndelag, dro bandet i februar 2014 i studio for å spille inn en EP. Innspillingen ble gjort i Athletic Sound i Halden, masteren i Abbey Road i London og coveret av Richey Beckett som også har jobbet med Mastodon, Metallica og Kvelertak. 12-tommeren høstet gode kritikker, og fikk blant annet 7/8 poeng i Blackmoon Rock Magazine og 8/10 poeng på NRK P1.Live leverer bandet en kraftpakke av energi, fengende låter og god stemning. Etter en vellykket norgesturné i mars, spilte bandet denne sommeren konserter på Klubb:Øya, Fjellparkfestivalen og Eikerapen Roots Festival. I Juni dro de for første gang på tur i Europa og etter en spillejobb i Polen ble de invitert tilbake for å gjøre support for Robert Plant & The Sensational Space Shifters for 11.000 mennesker på Charlotta Rock Festival.

collage4

Koil:

Koil er en norsk power-trio som spiller riffbasert hardtslående egenlaget rockemusikk. Publikum kan vente seg full trøkk, masse energi og et høyt lydnivå.

Høsten 2013 bestemte Tobias, Ørjan og Øyvind at de skulle starte et prosjekt sammen. De ble tidlig enige om at energi og trøkk var en viktig faktor i musikken. Bakgrunnen til trommeslager Tobias innen rock og metal, blues/rock bakgrunnen til bassist Ørjan og jazz/rock bakgrunnen til gitarist Øyvind, kunne skjønt forenes i et lurveleven av et rockeeventyr.

Med medlemmer fra øst-, vest- og nordnorge er samtlige i bandet bosatt i sør, nærmere sagt, Kristiansand.

1. november 2014 ga de ut sin første live musikkvideo. Dette ble deres debututgivelse
etter å ha jobbet sammen i ett år. Låta «Time Is Flowing» ble lagt ut på Youtube og har høstet mye oppmerksomhet rundt bandet.

Tidlig 2015 var de ute på norgesturné og responsen var overveldende. De spilte rundt på utesteder og skoler, og hadde blant annet en oppvarmingskonsert for Spidergawd og The Cheaters.
Koil har fått mange spørsmål om når debutalbumet kommer. Bandet håper å kunne gi publikum et heftig rockealbum og lover at det skal bli tøft!

«Here’s some quality old school rock from the talented 3-piece, Koil…» -David Boulter

Koil er:

Øyvind Hovde – Vokal, gitar

Ørjan Lægreid – Bass

Tobias Øymo Solbakk – Slagverk

www.facebook.com/koiltrio

KommentarerKjøp billetter her: