Death Hawks (FIN) AVLYST

02/12/2015 kl 21:00 @ Aladdin Scene

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

Death Hawks er en symbiose av 70-talls krautrock og psych; en bevissthetsstrøm hvor berusende shamanistiske rytmer møter en polarfront av minimal saksofon, pur, men voldsom gitarshredding, og besnærende keyboardprogresjoner. Death Hawks er i sin essens både kjernen av rock og dens polare motsetning. Bandet har blitt nominert til Nordic Music Prize for best nordisk album, og Emma Gala 2014 («Finsk Grammy»).

0F04E1B2-02EC-4F14-B36D-0F4C03083DA7[5]

Imagine a wide open plain with wild horses running off in the distance. Jim Morrison is settling down to masturbate (Not for want of female attention–the ladies are still crazy for him–but just because he wants to). A few yards back is a young Ozzy Osbourne, watching. Suddenly a child appears on the steps of the nearest black baptist church: This child is Death Hawks.” Karl Levy, The Brooklyn Vagabond

Death Hawks’ eponyme andrealbum ble sluppet 13. september 2013. Bandet har høstet lovord for debutalbumet Death and Decay (GAEA, 2012) som nådde 10. plass på albumtopplisten i Finland, den intense live-energien, og oppsiktsvekkende sterk låtskriving. Omfattende live-spilling har resultert i mektige sceneshow, hvor den rå kraften i musikken katalyserer en korreksjon i oppfatningen av hva rock en gang stod for, og hvordan sjangeren vil utvikle seg videre. Nå skal Death Hawks slippe sitt tredje album i september med påfølgende turné i Finland, Sverige, Norge og Benelux.

 

KommentarerKjøp billetter her: