Short Skirts (garage) + The Smiler (rock) AVLYST

10/12/2015 kl 21:00 @ Aladdin Scene

Forside  /  Alle innlegg  /  Konsert  /  Denne siden

Da Trondheimsbaserte Short Skirts med låta ”Kids” ble ”Ukas Urørt”, mai 2013, hadde bandet kun eksistert i 4 måneder. I en sliten leilighet på Møllenberg, øst for Nidelven, hadde Per Ellekjær Kjesbu, Håvard Kiberg, Espen Ruttenborg Svendsen, Vegard Fiskum og Lars Kiberg skrudd sammen ei vaskekte garagelåt om et par blå øyne og en rød sykkel.

To år senere har gjengen rukket å gi ut 4 surfpunk-singler fra sitt kommende debutalbum Family Values, som høstet gode kritikker i internasjonale magasiner og blogger. Både Ruben Gran på NRK P3 og Kristopher Schau på Kvegpels har skrytt av og spilt opp singler fra bandet i vår. Platen Family Values slippes digitalt 21.08.15, og utkommer selvsagt på vinyl i forbindelse med Norgesturnéen de skal legge ut på senere i september. Plata hadde også en pre-release i USA tidligere i sommer, da de fikk utgitt plata i kassettform på Wiener Records / Burger Records i California. 

Short Skirts har utpreget seg som et solid liveband. Garagerockerne har de siste åra vært med på å prege den trønderske punkscenen med sin energiske og ujålete blandingslyd av punkrock og 60-talls surfegitarer, og ble blant annet en favoritt under bransjefestivalen Trondheim Calling i 2014. I 2015 har de i tillegg spilt en rekke konserter i Norges største byer, og spilte også for et fullstappet Verkstedet Bar under årets Klubb-Øya. Short Skirts er rett og slett superklare til å ta steget videre ut av undergrunnen med etterlengtet plateslipp og releaseturné iført intens spilleglede, stygge skjorter og fjollete barter.

https://www.facebook.com/shortskirtsband

IMG_3794_Theresa Hummelgård lite

The Smiler spiller flanellrock som treffer rett i hjertet. Den hårfine balansen mellom stadionrock og jordnære grungeinspirerte riff gjør The Smiler til et livenummer du ikke vil gå glipp av. Oslobandet beveger seg i et landskap som kan minne om band som Soundgarden, Tool, Foo Fighters og Pearl Jam.

Om bandet sa Ruben fra P3: «Jeg syns det er litt fint jeg ass, at noen gidder å lage orntli skikkelig grunge fortsatt!”

Deres seneste EP, Black and Grey, møtte terningkast 5 i blant annet Scream Magazine med omtalen “The Smiler har helt klart gjort det igjen!”

Bandet er nå aktuell med sin nyeste single Father and Son.

The Smiler på Facebook: facebook.com/thesmilerband

The Smiler på Youtube: youtube.com/thesmilerband

The Smiler på Spotify: https://open.spotify.com/artist/3lcI13Gjb3RCzmrGrT4hxx

www.thesmiler.no

16690348231_17d492aaad_h

KommentarerKjøp billetter her: